Victorie și remiză pentru România, în cele două amicale cu Bulgaria

Echipa națională a României a obținut o victorie și o remiză în cele două jocuri de verificare, susținute sâmbătă și duminică, 9 și 10 aprilie, la Ruse, contra reprezentativei similare a Bulgariei. Meciurile au constat un prim stagiu de verificare din acest an, înaintea Campionatului European, programat la Kosice, în Slovacia, între 4 și 11 iunie.

Tricolorii noștri s-au deplasat aproape de graniță, la Ruse, pentru cele două jocuri, ca urmare a invitației primite de la Asociația de Minifotbal din Bulgaria, al cărei președinte este chiar președintele Federației Europene de Minifotbal (EMF), Borislav Aleksandrov. A fost o situație asemănătoare cu cea dinaintea ultimului Campionat European desfășurat până în prezent, cel de la Kiev, din Ucraina, din 2018, atunci când România și Bulgaria au disputat o dublă amicală pe pământ bulgar.

În primul test, desfășurat sâmbătă seara, ai noștri au deschis scorul, dar s-au văzut apoi conduși cu 2-1 până spre finalul jocului, când golul lui Ferik a adus un binemeritat rezultat de egalitate.

Meciul doi, desfășurat duminică dimineața, a fost la discreția echipei noastre. Scorul final de 6-2 a consfiiințit superioritatea demonstrată în teren de jucătorii antrenați de Virgil Bejenaru.

Îmbucurător este și faptul că multe dintre golurile marcate au venit din partea unor jucători tineri chemați în premieră la lot sau aflați la primele prezențe sub tricolor.

  1. Bulgaria – România 2-2 (goluri: Aramă și Ferik)
  2. Bulgaria – România 2-6 (goluri: Popa, Chețan – 2 ,Sălăghie, Apostol, Aramă)

Lotul de jucători pentru amicalele cu Bulgaria:

Angel Băiceanu (Golden Boys Bacău) și Ionuț Neacșa (Juventus Sibiu) – portari

Mircea Popa (Juventus Sibiu), Răzvan Radu (Old Boys București), Vlad Țipău (Stone Team Bistrița), Răzvan Plopeanu (Armata Comelf Bistrița), Andrei Nemițanu (Glissando Timișoara), Ionuț Chețan (Nova Vita Tg-Mureș), Sergiu Sălăghie (Nova Vita Tg-Mureș), Ovidiu Aramă (Nova Vita Tg-Mureș), Marius Balogh (AEK Oradea), Andrei Ferik (AEK Oradea) și Andrei Apostol (Site BAU Piatra Neamț).

Staff tehnic:

Virgil Bejenaru (antrenor), Lucian Nicușan (antrenor secund), Laszlo Klein (antrenor cu portarii/portar) și Dan Ștefan Cojocaru (manager).

Următorul stagiu de verificare al naționalei noastre va fi între 13 și 15 mai, la Oradea, stagiu care va cuprinde și două meciuri amicale cu Ungaria.

Pe 31 mai este programată reunirea lotului, la Oradea, iar pe 3 iunie se va pleca spre Kosice, în Slovacia, pentru meciurile ediției cu numărul 10 a Campionatului European de Minifotbal.

Virgil Bejenaru, antrenor echipa națională a României:

„A fost o acțiune de verificare edificatoare din punctul de vedere al staff-ului tehnic. Am întâlnit o echipă arțăgoasă care are în componență jucători foarte puternici fizic și destul de disciplinați tehnico tactic. Remiza de sambătă consider că e una meritorie având în vedere că marea majoritate a jucătorilor veneau după un drum de peste 450 km făcut în ziua meciului si a faptului că nu exista omogenitate la nivelul lotului convocat.

Deși sub influența factorului de oboseală fizică și psihică, care ne-a provocat multe greseli tehnice individuale, majoritatea jucătorilor s-au comportat exemplar, având o atitudine pozitiva pe tot parcursul meciului, dar mai ales în repriza secunda cand ne-am creat numeroase oportunități de a marca. Această atitudine ne-a adus până la urmă, la una din ultimele faze ale meciului satisfacția golului egalizator.

Al doilea meci a fost unul cu un rezultat mult mai bun pentru noi, toți jucătorii au fost receptivi la observațiile staff-lui și au pus destul de bine în practică planul tehnico-tactic  stabilit. Consider că tinerii și cvasidebutanții convocați (Balogh, Ferik, Aramă, Apostol, Băiceanu – toți Under 25, Țipău, Neacșa, Sălăghie, Chețan) au arătat că naționala României are pe ce se baza in viitor.

Așteptăm următoarea actiune unde tineretea si entuziasmul unora dintre ei va fi sprijinită, ca si acum, de maturitatea, inteligența și experiența unor jucători consacrați (Popa, Radu, Nemitanu, Plopeanu, Ungur, Paulevici, Vincene, Alecu, Balea, etc). Sunt multe aspecte tactice ce trebuie imbunatatite, a fost un prim pas reusit in pregatirea EURO si speram din tot sufletul sa reusim sa consolidam in urmatorele actiuni un lot care sa faca o performanta deosebită la turneul final! Hai România!”