Virgil Bejenaru: „Pentru mine, personal, obiectivul este titlul european!”

România, campioană mondială en-titre și vicecampioană europeană a disputat primele două jocuri de verificare din acest an, la Oradea, contra Ungariei, scor 4-0 și 2-2. Pentru „tricolori” urmează un puternic turneu de pregătire, la Podgorica, în Muntenegru, EMF Nations Games, în perioada 30 aprilie – 1 mai. Pregătirile se efectuează în vederea EMF EURO 2024, turneu final programat între 1 și 8 iunie la Sarajevo, în Bosnia, acolo unde România a fost repartizată în grupa D a competiției, alături de: Ungaria, Polonia și Turcia.

Virgil Bejenaru, antrenorul echipei României a comentat asupra tragerii la sorți a fazei grupelor:

 „Am așteptat cu interes tragerea, eu cred că este o grupă echilibrată. Ca de obicei, țintim prima poziție, dar nu va fi ușor. Meciurile precedente cu Ungaria nu mai sunt relevante, Mondialul a trecut, meciurile de pregătire sunt una, un meci la EURO va fi cu totul altceva.

Despre polonezi nu știm foarte multe, dar, cel puțin, la competițiile inter-cluburi am întâlnit echipe foarte bune din Polonia, cu jucători puternici și foarte ambițioși. Cred că și Turcia și Polonia vor fi adversari destul de grei, e bine că avem o grupă care ne ține în „priză” și sper să mergem cât mai sus în competiție.”

Antrenorul în vârstă de 45 de ani a vorbit și despre perioada de pregătire prin care trece naționala noastră, care se va deplasa la finele lunii aprilie, în Muntenegru, pentru un turneu amical.

„Pentru mine este foarte importantă această perioadă de pregătire și cred că echipa națională va crește mult. A fost o dublă edificatoare cu Ungaria, iar turneul din Muntenegru va fi foarte benefic pentru pregătirea competiției europene ce va urma”.

În ceea ce privește obiectivul pentru EMF EURO, Virgil Bejenaru țintește, ca întotdeauna, titlul de campion.

„Din prisma obiectivului personal, eu întotdeauna am țintit locul 1. Știu că venim din postura de lider mondial și campioni mondiali, în același timp, dar un podium la nivel continental sau mondial e un lucru pozitiv pentru orice sport din România. Personal, obiectivul e titlul european, de câte ori o spun, lumea mă crede „nebun”, când vorbesc de titlul mondial sau european, dar obiectivul acesta îl fixez și băieților și sper să-l realizăm.”

Virgil Bejenaru este pe banca naționalei României din august 2019, timp în care a obținut un „bronz” la Mondial, alături de Tudor Simon (Australia 2019), o medalie de „argint” la European (Slovacia 2022) și o medalie de „aur” la Mondial (Emiratele Arabe Unite 2023).